Optredens
Optredens Fruitcompagnie - agenda
13-9-2009

Fruitcompagnie atelier9en40 in Alkmaar

Fruitcompagnie speelt een programma met luchtig liedwerk, lyriek in wisselende sferen.
Tevens treedt dichter Cees-Jan Sierhuis, afkomstig uit de Zaanstreek, op.
Sjoerd, Felix en Jelle heten alle belangstellenden van harte welkom.

Locatie: Atelier9en40. Geestersingel 49, Alkmaar
Datum: zondag 13-9-2009 Aanvang: 15.00u (programma ca. 2*45 min. met pauze)
Zie ook : Atelier9en40


8-8-2009

Fruitcompagnie bij 'Picknic & Poetry' in duingebied

Fruitcompagnie speelt bij het evenement 'Picknic & Poetry' op een geheime locatie in de duinen nabij Heemskerk (vanaf Bakkum - Johanna's hof een half uur lopen door het duin, er is voorzien in routeaanwijzingen). Organisatie: Dichterskring Zaanstad - Cees-Jan Sierhuis.

5-7-2009

Fruitcompagnie bij 'De Gouden Pet'

Fruitcompagnie speelt bij het straatmuzikantenconcours 'De Gouden Pet', gehouden in de monumentale binnenstad van Leiden. Sjoerd van Berkel, Jelle Bouwhuis en Felix Hogeboom brengen smaakvolle muziek en po√ęzie volgens eigenzinnig recept. Meer informatie volgt.

20-6-2009

Cultureel Evenement 'Met andere ogen - de kunst van het ontmoeten'

Fruitcompagnie treedt op bij evenement van alternatieve kunstenaarsgroep. Exacte inhoud van dit evenement blijft tot het laatste moment geheim ! Locatie: boven kunstuitleen Alkmaar, naast theater De Vest.


Eerdere optredens in 2008


Vrijdag 18-4-2008

Optreden Fruitcompagnie bij Informatie- en doemiddag 'Verruim je blik'

Hulpverleningsinstanties MEE, Steunpunt Autisme, GGZ en activiteitencentrum Inside Aut organiseren een informatiedag met workshops (w.o. goochelen, schaken, schilderen, yoga, fotografie, lego) voor mensen met autisme in 't Trefpunt aan de Louise de Colignystraat Alkmaar (Overdie). Fruitcompagnie treedt op na de opening om 13.00u, gedurende de dag en na de workshops om 16.00u. Het liedwerk (light verse) maar ook de dichterlijke teksten komen daarbij aan bod. De bijeenkomst is besloten (mensen geven zich vooraf via de instanties op).


Zondag 21-10-2007

Optreden Fruitcompagnie bij Galerie Gang Cataloni√ę bij expositie Bea Peter 'De kracht van het kleine' met muziek en po√ęzie. Aanvang: 16.00u. Locatie: Cataloni√ęstraat 16 - Alkmaar - Info: Sjoerd van Berkel - 072 - 5 613192 Web: sjoerdvanberkel.exto.nl


Bea aan het werk

Met de expositie 'De kracht van het kleine' verrast Bea Peter ons met warmkleurige Spaanse landschappen, paneelschilderingen en subtiel beschilderde houten kistjes waarbij de voorstellingen verwijzen naar de eigen levensloop en de verbeeldingswereld van het kind.


Bea Peter: Kistjesschildering - Galerist Sjoerd van Berkel met Jan Klaassen handpopBea Peter: Kistjesschildering 'wolken' , Spaans landschap

Meer info op website www.beapeter.nl


Zondag 26-8-2007

Optreden Festival Dansende Duinen

Fruitcompagnie treedt op in het witte kerkje op het terrein van GGZ Dijk en Duin (v/h Duin en Bosch) in Castricum, in het kader van het festival Dansende Duinen. Het programma 'Aan Zee' bestaat uit een mix van po√ętisch liedwerk en voordracht met intieme sfeer, ontroering, na√Įeviteit, eigenzinnigheid en romantiek. Tekst en voordracht door Sjoerd van Berkel en Felix Hogeboom. Muziek, gitaar en synthesizers door Jelle Bouwhuis.

Zaterdag 23-6-2007

Vare in de Mare

Fruitcompagnie speelde op de brug aan de Saskerstraat (hoek Pommerenstraat) in Alkmaar-Noord bij het evenement Vare in de Mare. Koolvletten met gevarieerd publiek passeerden onder de brug; de Fruitcompagnie tracteerde eenieder op ballades, light verse en ander speels lied- en tekstwerk. Aan de waterkant, op een onverwacht zonnige zomerse dag, ontstond er een intieme optreedsfeer. De partytent, om het droog te houden bij regen, was eigenlijk geeneens nodig. Ook hier een goede sfeer, tevreden bootpassanten en dito artiesten. Een geslaagde activiteit van wijkvereniging De Horn.

Zondag 3-6-2007

Koogerpark po√ęziefestival Zaandam


Het optreden van de Fruitcompagnie bij de boekenmarkt bij het Koogerparkpo√ęziefestival in Zaandam was een succes. Intieme sfeer, fraaie podiumtent, goed weer en ontspannen en aandachtig publiek. De romantiek van de Fruitteksten vond een willig gehoor. Dank aan organisator John Epke voor het geboden podium.

Zondag 6-5-2007

Fruitcompagnie bij expo 'Eten' van Bea Peter bij Atelier 9en40 Alkmaar

In een gezellig met mensen en hapjes en drankjes gevulde galerie treedt Fruitcompagnie op met eigenzinnig liedwerk en po√ętische voordracht. Sjoerd van Berkel en Felix Hogeboom, zingen en dragen voor, Jelle Bouwhuis maakt muziek op gitaar, sequencer en autoharp. Op de foto links is de microfoon voor Sjoerd en de gitaar vanzelfsprekend voor Jelle. Meer informatie over de Fruitcompagnie kun je vinden op het adres www.vacuum-art.nl . De kunstwerken van Bea Peter zijn te zien op de site beapeter.nl !